Podzimní sezóna za půlkou! Čekají nás poslední čtyři ragbyové víkendy, pátý ve znamení zápasu dospělých

Podzimní sezóna se pomalu chýlí ke konci, a tak je čas reflektovat na zdařilé akce a shrnout co nás ještě čeká.

Kategorie U8, U10, U12 (turnaje Zlín, Olomouc, Ostrava, PYRF)

Ve Zlíně jsme hráli netradičně na dvou hřištích ve Lhotě a na Stadionu Mládeže. Kuriozní zážitek měli zejména naše U12, které spatřily nebezpečně levitující autobus nejmenovaného moravského klubu! Z celostátního turnaje v Olomouci – ORF, jsme v U8 přivezli 7. místo ze 14 týmů, ale ve všech kategoriích hlavně pěknou předvedenou hru a hromadu zážitků! Těší nás i stále větší zájem dívek v naší U10, doufáme že se jich ještě pár přidá a postavíme vlastní dívčí tým! Z mezinárodního turnaje PYRF, se zahraniční účastí, jsme v sobotu přivezli 19. místo v U8 a dvě 16. místa v U10 a U12, z cca 30 účastníků v každé kategorii. Zlatá střední cesta 🙂 Progres v průběhu let ze spodních příček umístění na tomto pravidelném turnaji pořádaném dvakrát ročně, přichází postupně. Těší nás hlavně předvedená hra a nadšení dětí se účastnit této dlouhé celodenní akce v Praze. Děkujeme také všem rodičům, kteří nás v Praze byli podpořit a pomohli s dopravou.

A co nás čeká v posledním měsíci turnajů?

  1. Sobota 26. října: Turnaj ve Vyškově. Blízká vzdálenost od Brna budiž nám motivací k účasti! Dejte nám vědět, zda-li se svým dítkem zúčastníte, ať můžeme lépe plánovat účasti ve všech kategoriích.
  2. Sobota 2. listopadu: Turnaj v Brně na hřišti Dragonu.
  3. Sobota 9. listopadu: Poslední turnaj Moravské štace v Havířově, kam pojedeme společně i s naší U14.
  4. Sobota 16. listopadu: Sezónu zakončíme jako každý podzim tradičně na turnaji MOVEMBER CUP ve Vídni, kde děti ozdobíme malovanými kníry.

Kategorie U14 (turnaje Dragon, zápas Havířov)

Náš tým v kategorii starších žáků U14, který letos na podzim stavíme samostatně, se představil 6. října na dalším rozvojovém turnaji na Dragonu, a o víkend později vyrazil k utkání do Havířova.

Na Dragonu jsme nastoupili ke dvěma zápasům proti domácím a proti společenství Havířova a slovenské Žiliny. V obou utkáních jsme zvítězili a předvedli už místy pohledné ragby. Výjezd do Havířova jsme si užili a odehráli 2 zápasy 2x 15 minut proti domácím. Nutno podotknout, že proti předchozímu víkendu se soupeř velmi zlepšil a předváděl pohlednou týmovou hru. V našich řadách ovšem vládlo přesvědčení, že se soupeř “porazí sám” a předváděli jsme spíše individuální průniky. Chladné počasí a lehký déšť ke konci utvořil pravou ragbyovou atmosféru. Jedno z utkání jsme vyhráli 19:12, druhé prohráli 10:17! Čest soupeři, vzhůru do práce zlepšovat naši hru a užít si zbytek podzimní sezóny.

Čekají nás ještě čtyři zápasy

  • Čtvrtek 24. října: Tréninkový zápas v Bystrci.
  • Neděle 3. listopadu: Na Dragonu od 13h.
  • Sobota 9. listopadu: V Havířově (společně s dětmi).
  • Sobota 16. listopadu: V Bratislavě.

Zápas RAB „OPEN“ vs. Donau Wien „B“

Tréninková příprava naší dospělé kategorie OPEN směřuje během podzimu k utkání ve Vídni. Dvakrát jsme byli hromadně navštívit kamarády v Bystrci na nedělní trénink jejich OPEN, a sešlo se nás vždy přes 30 sportuchtivých dospělých. Paráda, takové tréninky nás baví!

V sobotu 23. listopadu vyrážíme autobusem směr Vídeň, kde v 17:00 nastoupíme opět proti rezervě domácího celku Donau Vienna. Po loňské premiéře ve „velkém“ ragby 15s, jsme opět plní nadšení a elánu na další utkání. V týmu jsme také uvítali od loňska několik nových spoluhráčů z řad jak bývalých ragbistů tak uplných nováčků.