Víkendový souhrn – turnaj dětí v Bystrci, U14 ve Zlíně

Sobotní první turnaj sezóny dětí v Bystrci

Po zrušeném předchozím víkendu, kdy měli naše dětské kategorie U8-U10-U12 zahajovat sezónu v Bystrci, to vypadalo že začneme hned dlouhým výjezdem až na sever k horníkům do Havířova. Nicméně již tradiční kolorit místních Havířovských slavností pořádaných v ragbyovém areálu, překazil plány místnoho klubu…. a tak se akce chopili naši přátelé z Bystrce!

Pro nás samozřejmě vítaná změna, nemuseli jsme cestovat a mohli se déle vyspat. Za slunečného počasí se v Bystrci sešlo však jen torzo běžných účastníků, chyběl Vyškov, Zlín, a Olomouc s Dragonem dorazili v kategorii U12 dohromady. V našich řadách se představilo hned několik nováčků. Přejeme jim hodně štěstí do jejich ragbyové kariéry a doufáme že je to s námi bude bavit! Sobotní turnaj jsme si moc užili, a už se těšíme na další štace! Tou příští bude turnaj v sobotu ve Zlíně s názvem „21“. Cestujeme již tradičně společně autobusem.

Čtrnáctky vítězně ve Zlíně

Náš tým Ragby Akademie U14 vyrazil v neděli do Zlína, kde nastoupil v druhém kole rozvojové soutěže skupiny Morava proti „Béčku“ domácího společenství Zlína a Olomouce a proti Havířovu který letos hraje společně že vraj s dětmi zo Žiliny!

V prvním utkání proti Havířovu jsme dominovali již od úvodního hvizdu rozhodčího, a tak jsme po poločase věnovali našeho urostlého Maxe soupeři, aby řádně prověřil naši obranu. To se mu naštěstí moc nedařilo a jeho útočné průníky likvidovali tvrdými skládkami hlavně Hugo a Marek i s hrstkou dalších odvážlivců. Přesto však soupeř dosáhl jednoho položení po postupném tlaku. Náš výkon v tomto zápase však nebyl rozhodně ideální, zbytečně jsme na soupeře čekali, a dávali mu v prvních minutách mnoho prostoru. Postupně jsme však naše reakce zrychlovali a začali se prosazovat. Nutno podotknout že pro společný tým Žiliny a Havířova to bylo první utkání na velkém hřišti, a popasovali se s touto úlohou velmi statečně! Děkujeme že jste dorazili!

Druhý zápas jsme odehráli po mikropauze proti výběru domácích Zlína/Olomouce jakožto „Béčka“, doplněné i o pár zkušených matadorů. Vyrovnaný průběh utkání lahodil oku trenéra, jelikož pro náš rozvoj není záhodno aby zápasy rozhodovalo jen pár jednotlivců. Naši kluci bojovali jak trochu s únavou, místy sami se sebou, tak i se soupeřem a to velmi srdnatě. Po otevření skóre soupeřem se nesesypali, rychle kontrovali (ačkoliv individulním únikem), a drželi se takzvaně „na dostřel“. Poločas vyrovnaný – dvě pětky ku dvěma. V druhé půli předvedli naši Akademici i několk pěkných, jak kolektivních tak individuálních, akcí. Namátkou lze vypíchnout Vincentův sprint z poloviny hřiště, nebo pětku po sérii přihrávek započatou průnikem našeho „Krysaře“ :-). Skóre něco okolo 29:12, cca 5:2 na pětky.

Nejkrásnější bylo vidět že se do hry zapojili opravdu všichni a každý se v zápase snažil naplno! Je vidět že kluci ztrácejí ostych, a pomalu se z nich stávají ragbisté. Nicméně je před námi ještě dlouhá cesta. Proto se každé pondělí, středu a pátek musíme potkávat na tréninzích v co největším počtu.

Příští turnaj odehrajeme v neděli 6. řijna na hřišti Dragonu, a soupeřem nám bude kromě místního „B“ týmu i Havířov se Žilinou.

V sobotu hrály také naše ženy – Justýna s Valčou za Moravii

V týmu žen Moravia Rugby, působí naše Justýna Silarzská a Valerie Vodáková. V sobotu pokračovalo Mistrovství republiky žen, turnajem ve Vídni. A proč se hraje MČR žen ve Vídni? No protože se ho již několik sezón účastní ženy z Donau Vídeň, jelikož v Rakousku nemají konkruenci.

Holky mají našlápnuto k zisku medaile z MČR, a nyní se již soustředí na to z jakého kovu bude. Držíme palce, a doufám že se zadaří!

„Tým Moravia Rugby vybojoval druhé místo a opět se v průběžné tabulce soutěže o kus přiblížil společenství Říčan a Petrovic, které skončilo na turnaji třetí.“

více na webu ČSRU – Mistrovská soutěž se přesunula do Vídně | České rugby (rugbyunion.cz)