Ragbyové soustředění ve Vranově nad Dyjí – týden plný zážitků

V neděli 18. srpna jsme vyrazili vstříc dobrodružství směr Vranov nad Dyjí, na historický druhý ročník našeho soustředění. Po příjezdu jsme se ubytovali v Grandhotelu Sluchátko a rozdali si letošní kolekci dresů na soustředění, z dílny našeho kamaráda K. Ševčíka. I letos se dresy moc povedly, vínová barva našeho klubu a maorské znaky k sobě krásně ladily. Jenom tu Haku jsme nestihli natrénovat, ale příští rok to jistí! Odpoledne jsme ještě zvládli trénink a zchladili se v řece. Večer jsme stihli popřát Danovi všechno nejlepší k narozeninám!

V pondělí jsme zahájili naše ragbyové soustředění prvním tréninkovým dnem. Na krásném hřišti ve Vranově nad Dyjí jsme využili skvělé podmínky k tréninku a seznámili jsme se s naším hostem, trenérem Jamesem z Anglie. Naučili jsme se od něj jak se hraje ragby na ostrovech a také vnesl do našeho týmu spoustu nových nápadů a energie. Na soustředění s námi také na chvíli vyjely i naše dvě dívčí reprezenantky Justýna a Valča, které od neděle do úterý pomáhaly s tréninky všech kategorií! Večer jsme strávili společným programem v sále na našem hotelu, kde jsme měli prostor se navzájem lépe poznat.

Úterý nám začalo zostra! Ti, kteří v hodnocení úklidu pokojů dosáhli nejhorších výsledků, se ještě před snídaní zúčastnili extra ranního tréninku. Po klasickém dopoledním tréninku jsme se odpoledne vyrazili koupat na Vranovskou přehradu, kde jsme bavili místní rekreanty zápasem vodního ragby. Během dne nás navštívil Lukáš Fiala, bývalý svěřenec z RCB trenérů Michala a Jamese, který teď studuje a hraje ragby v Irsku. Děti si od něj mohly osvojit techniku kopání a vyrazil s námi také na přehradu. Děkujeme, Lukáši!

Středa byla ve znamení tréninků – dopoledne i odpoledne jsme na sobě makali, a potom jsme se vydali na výlet na Vranovský zámek. Byl to fajn den, plný zážitků! Ve čtvrtek už byla znát na dětech únava, a tak jsme odpolední program pojali trochu volněji. Navštívili jsme Vrunoff Park, kde jsme si užili spoustu zábavy a aktivního odpočinku.

Pátek se nesl ve znamení intenzivních tréninků, zaměřených na hru. Dopoledne i odpoledne jsme pilně pracovali. Po trénincích jsme si zaslouženě odpočinuli při koupání v řece. K obědu nám v Buď Laska připravili ukrajinský boršč, a na večeři jsme si pochutnali na palačinkách. Večer jsme zakončili příjemně – opékáním špekáčků u ohně a hrou na kytaru.

Poslední den soustředění začal brzy. V sobotu jsme snídali už v 7:00 a následoval závěrečný trénink od osmi hodin. Poté jsme uklízeli pokoje a připravovali se na odjezd domů.

Celý týden byl naplněn nejen ragby, ale i spoustou zábavy, nových přátelství a zážitků, na které děti jen tak nezapomenou. Obrovské poděkování patří všem trenérům za jejich vedení dětí a podporu, dětem za jejich nasazení po celý týden, a samozřejmě rodičům za projevenou důvěru! Těšíme se na další společné dobrodružství!

Děkujeme všem našim partnerům, díky kterým jsme si mohli užít letní soustředění naplno a rozšířit vybavení na sezónu pro naše sportující děti. Nové rozlišovací dresy, které něco vydrží, jsou velkým přírustkem do našeho vybavení.

Velké díky patří firmám:

  • • MEATEST
  • • LINDSTEEL
  • • RHmont
  • MÚÚÚ
  • • Pískovna Černovice


Velmi děkujeme také městské části Brno-Černovice, zejména paní starostce Petře Quittové, a oběma radním, panu Davidu Rampulovi a panu Jakubu Ostrému, za jejich neustálou podporu, která přispívá k rozvoji našeho klubu! Na tréninkových dresech ze soustředění tak dětí nosí logo městské části! Hrajeme za Černovice!

Všechny fotky z našeho soustředění najdete na Google disku viz odkaz níže:

https://photos.app.goo.gl/RBACGHZeH4ShP8Rx6